سوالات متداول درباره جراحی بینی

زیباجویانی که با «دکترلند» تماس می‌گیرند، دغدغه‌های مشترک و سؤالات مشابهی دارند. این‌جا می‌توانید پاسخ بسیاری از این سؤال‌ها را‌ پیدا کنید.

اگر پاسخ‌تان را در میان این سؤالات متداول پیدا نکردید، آن را هنگام مشاوره تخصصی و رایگان از ما بپرسید.

مشاوره تخصصی و رایگان، طراحی عکس قبل و بعد از عمل، ویزیت نیم‌بها، نوبت‌دهی سریع معاینه و عمل، تخفیف ویژه در آزمایش‌ها و عکسبرداری‌ها، امکان اقامت برای افراد ساکن شهرستان، شرایط اقساطی و پک هدیه از جمله خدمات اختصاصی تیم «دکترلند» برای زیباجویان است.

تیم ما با تمامی جراحان مجرب که درصد رضایت بالایی بین زیباجویان خود دارند، همکاری می‌کند.

بله، «دکترلند» در تمام زمینه‌های جراحی بینی با بهترین متخصص‌ها همکاری دارد.

هرسه دوره‌های جراحی زیبایی بینی را می‌گذرانند، و کاملا توانایی انجام این عمل را دارند. نهایتا مهارت و سبک هر متخصص متفاوت است؛ و ما بهترین را با توجه به شرایط‌تان به شما معرفی می‌کنیم.

معمولا مفهوم بینی گوشتی از نظر جراح‌ها و مردم متفاوت است. بیشتر مردم به هر بینی‌ای با نوک بزرگ می‌گویند گوشتی. ولی شاید بزرگی نوک بینی به خاطر غضروف آن باشد. چنین بینی‌ای از نظر جراح گوشتی نیست؛ و غضروف هم کاملا به اقدامات جراح پاسخ می‌دهد. اما بزرگی نوک بینی می‌تواند به خاطر چربی زیاد زیر پوست یا ضخیم بودن پوست باشد.

چنین بینی‌ای واقعا گوشتی است، و به اقدامات جراح کمتر جواب می‌دهد. البته این به معنی عمل‌ناپذیر بودن بینی گوشتی نیست. فقط ملاحظات خاصی در تکنیک عمل آنها وجود دارد که جراح در نظرشان می‌گیرد. برای جراحی بینی گوشتی، صحبت با بیمار برای درک انتظارات او و احیانا متعادل کردن آن ضروری‌ست.

در حال حاضر جراحی زیبایی بینی با لیزر امکان‌پذیر نیست، و لیزر اصولا کاربردی در این عمل‌ها ندارد. این عبارت جذاب بیشتر کاربردِ تبلیغاتی دارد. البته به طور کللی برش‌های جراحی را با لیزر می‌توان انجام داد. اما چون برش‌های راینوپلاستی کوچک‌اند، باز هم از لیزر استفاده نمی‌شود.

از نظر علمی، خانم‌ها از 16 سالگی و آقایان از 17 سالگی می‌توانند این عمل را انجام دهند. بالاترین سنی که می‌توان این عمل
را انجام داد هم 60 سالگی است، البته به شرط نداشتن بیماری داخلی.

اگر سن متقاضی عمل کمتر از 18 سال باشد، از نظر قانونی اجازه پدر لازم است، و ایشان باید رضایت‌نامه عمل جراحی را هنگام پذیرش امضا کند. اما افراد بالای 18 سال، چه مجرد و چه متاهل، می‌توانند به تنهایی برای جراحی بینی اقدام کنند؛ هیچگونه مانع قانونی وجود ندارد.

شرکت‌های بیمه هزینه جراحی‌های زیبایی را پوشش نمی‌دهد. عمل‌های درمانی اگر جداگانه انجام شوند، در تعهد بیمه‌های معمولی و تکمیلی هستند. مثلا انحراف بینی جزو عمل‌های درمانی است، اما وقتی با عمل زیبایی همراه باشد، بیمه هزینه‌اش را تقبل نخواهد کرد.

بله، این امکان وجود دارد و هیچگونه محدودیتی برای آن نیست.

در جراحی بسته، همه برش‌ها داخل بینی انجام می‌شود و بخیه‌ای روی پوست بینی وجود ندارد. اگر اشکالات بینی جزئی باشد، جراح از این روش استفاده می‌کند. در جراحی باز، زیر بینی برش می‌خورد که 6 ماه پس از جراحی تقریبا دیگر توجه را جلب نمی‌کند. از روش باز می‌توان برای جراحی انواع بینی‌ها استفاده کرد؛ محدودیتی وجود ندارد.

خونریزی رحم در دوران پریود به این معنی نیست که انعقاد خون مشکل پیدا می‌کند، و تمام بخش‌های بدن (مثل بینی) مستعدخونریزی می‌شوند. بنابراین در این دوران هم می‌توان بینی را عمل کرد، بدون نگرانی درباره خونریزی حین و یا بعد از عمل. اما در دو گروه بهتر است جراحی بینی با پریود همزمان نشود: افرادی که قاعدگی‌شان بسیار دردناک است، و آنهایی که خونریزی آنهابسیار زیاد است.

به طور کلی خیر. اما خوب است بدانید که مصرف طولانی‌مدت این هورمون‌ها پیش از عمل جراحی می‌تواند میزان خونریزی حین عمل را از حد معمول کمی بیشتر بکند.

اگر تغییرات اعمال‌شده افراطی باشد، ممکن است حالت لب و چشم‌ها تغییر کند. اما اگر سبک عمل نرمال بوده و تغییرات در حد معمول باشد، عمل بینی روی لب‌ها و حالت چشم‌ها تاثیری نخواهد داشت.

اگر گرفتگی سینوس محدود باشد، می‌توان همزمان با عمل زیبایی بینی آن را هم برطرف کرد. اما در حالت کلی، بهتر است این دو عمل جداگانه انجام شوند بسیار زیاد است.

اگر قصد دارید در آینده نزدیک باردار شوید، بهتر است عمل بینی را به بعد از آن کنید. در طی حاملگی (به ویژه ماه‌های پایانی) تمام بدن از جمله بینی متورم می‌شود. پس از پایان حاملگی این تورم کم‌کم برطرف می‌شود، و بینی هم به اندازه واقعی خود بر می‌گردد.

عمل بینی با نیمه‌بیهوشی هم قابل انجام است. نیمه بیهوشی حالتی مثل خواب عمیق است. در نیمه‌بیهوشی هم متخصص بیهوشی حضور دارد؛ اما به قدری از دارو استفاده می‌شود که فقط عمیقا بخوابید و درد و اضطراب نداشته باشید.

در نیمه‌بیهوشی امکان دارد گاهی متوجه محیط اطراف شوید، اما چون داروی ضد اضطراب گرفته‌اید، این توجه منجر به استرس و اضطراب نخواهد شد.

این عمل بیشتر در فصل تابستان انجام می‌شود. چون درصد بالایی از متقاضی‌های این عمل دانشجوها هستند، و در تابستان وقت‌شان آزاد است. اما در حالت کلی، عمل بینی را در هر چهار فصل می‌توان انجام داد؛ و هیچ فصلی نسبت به دیگر فصل‌ها مزیت خاصی ندارد. البته افراد مبتلا به حساسیت بینی بهتر است طوری برنامه‌ریزی کنند که هنگام رسیدن نوبت عمل‌شان، علائم آلرژیک‌شان عود نکرده باشد.

برای انجام عمل جراحی بینی، شرایط طبی فرد باید نرمال باشد. پس اگر بیماری خاصی دارید، حتما هنگام مشاوره با تیم «دکترلند» آن را با ما در میان بگذارید تا باقی مراحل با توجه با شرایط ویژه شما جلو برود.

این عمل باعث بهبود و یا تشدید نشانه‌های حساسیت بینی نمی‌شود. افرادی که آلرژی دارند هم می‌توانند این عمل را انجام دهند. اما بسته به شدت علائم بهتر است از پیش از عمل تا مدتی پس از آن، از داروهای ضد حساسیت استفاده کنند.

چون پس از عمل بینی تا مدتی نمیتوان از عینک استفاده کرد، بهتر است که اول عمل چشم انجام شود. البته در عمل بینی هم به چشم لیزیک‌شده آسیبی وارد نمی‌شود، و به فاصله کوتاهی بعد از عمل چشم میتوان عمل بینی را انجام داد. نهایتا، حتما از چشم‌پزشک‌تان بپرسید که چه مدت بعد از عمل لیزیک میتوانید بینی‌تان را جراحی کنید.

بله. برای افرادی که مشکل‌هایی جزئی مثل قوز بینی دارند و مایل نیستند “جراحی” کنند، میتوان با تزریق ژل در بالا و پایین قوز بینی را پنهان کرد تا پشت بینی صاف دیده شود.

اگر عمل بینی باعث گرفتگی در مسیر تنفسی شود، می‌تواند روی صدا تاثیر بگذارد، تون (tone) آن را تغییر دهد و صدا را اصطلاحا تودماغی کند. خوشبختانه با معاینه داخل بینی هنگام ویزیت اولیه م‌یتوان پیش‌بینی کرد که آیا احتمال گرفتگی نسبی تنفسی و در نتیجه تغییر تون صدا پس از عمل وجود دارد یا خیر. اگر این احتمال وجود داشته باشد، پزشک به خودداری از عمل جراحی بینی توصیه خواهد کرد.

اگر مشکلات ایجاد شده در جراحی اولیه بینی جزئی باشد، معمولا از روش بسته استفاده می‌شود. اما در صورت اشکالات شدید و نیاز به اصلاحات اساسی، بهترین گزینه جراحی به روش باز است تا بتوان تغییرات لازم را ایجاد کرد.

چون بینی‌ای که قبلا یکبار جراحی شده، از بینی‌ای که برای بار اول جراحی می‌شود، بسیار حساس‌تر است. ممکن است برای جراحی ترمیمی برای رفع مشکلات بینی نیاز به تقویت غضروف و بافت استخوان بینی باشد. اینکار کمی دشوار است، و جراح باید غضروف لازم را از دنده یا گوش بیمار تهیه کند

قبل از ورود به اتاق عمل باید آرایش صورت را کاملا پاک کرد. همچنین، حداقل یک ناخن شما باید بدون لاک باشد تا خطایی در داده‌های پالس اکسی متر (که اکسیژن لحظه‌ای خون را نشان می‌دهد) پیش نیاید. پس از عمل هم تنها در صورتی می‌توان آرایش کرد که پوست بینی کشیده نشود و فشاری به بینی نیاید.

جواب کوتاه می‌شود 2 تا 3 ساعت.

و اما جواب بلند: مدت زمان جراحی به نوع بینی بستگی دارد. مثلا اگر بینی مشکل عمده‌ای نداشته و فقط کمی قوز یا افتادگی داشته باشد، عمل حدود 2 ساعت طول می‌کشد. اما مثلا اگر بینی در جراحی دیگری آسیب دیده و به پیوند غضروفی احتیاج داشته باشد، عمل ممکن است تا 3 ساعت هم طول بکشد. عمل‌های بینی گوشتی هم بیشتر از بینی‌های غضروفی (استخوانی) طول می‌کشد، حدود 2 تا 3 ساعت.

بیمار معمولا همان شب ترخیص می‌شود، و لازم نیست شب را در مرکز درمانی بماند.

دوره نقاهت مطلق این عمل 3 تا 4 روز بیشتر نیست. پانسمان آن هم بسته به نظر جراح بینی بین 6 تا 10 روز طول می‌کشد.

تامپون و انواع پانسمان پس از جراحی برای 24 ساعت داخل قرار می‌گیرند تا خونریزی و ورم داخل بینی کمتر شود. اما اگر بیمار تمایلی به اینکار نداشته باشد، با صلاح‌دید پزشک می‌توان اینکار را نکرد.

4 روز پس از جراحی، می‌توان فعالیت‌های شغلی سبک را دوباره استارت زد. برای شغل‌های سنگین، بهتر است حداقل 1 هفته استراحت کرد.

کبودی این عمل معمولا تا زمان برداشتن پانسمان از بین می‎رود. اما برخی افراد تا چندهفته با آن درگیر هستند. ورم بینی بعد از عمل برای همه پیش می‌آید؛ اما شدت آن بسته به نوع پوست متفاوت است. معمولا این ورم تا 1 ماه ثابت است، و سپس به تدریج از بین می‌رود. ورم قسمت بالای بینی پس از حدود 6 ماه، و ورم نوک آن پس از 1 سال کاملا از بین می‌رود.

نبودن کبودی و تورم چند علت دارد: تکنیک جراح، ابزار جراحی، رعایت مراقبت‌های بعد از عمل و … البته بین تمام این عوامل، تکنیک جراح از همه مهم‌تر است.

متاسفانه راهی برای از بین بردن کامل و سریع ورم وجود ندارد. اما کمپرس گرم، ماساژ موضعی و تزریق ناحیه‌ای در کاهش آن بسیار موثر است.

شکل نهایی بینی را کارهای انجام‌شده در اتاق عمل مشخص می‌کند. به همین خاطر، پس از عمل جراحی زیبایی احتیاجی به ماساژ دادن بینی برای تغییر شکل آن نیست .

چسب بعد از عمل برای کاهش ورم بینی است، و در شکل نهایی آن تاثیرگذار نیست.

به طور طبیعی، بینی پس از عمل به حدود 2 ماه زمان نیاز دارد تا نسوج نرم خود را ترمیم کند (یا اصطلاحا جوش بخورد). در این مدت، بینی تحت تاثیر جاذبه به سمت پایین و موقعیت پیشین خود کشیده می‎شود. توصیه‌های جراح مانند چسب زدن، ماساژ یا … برای جلوگیری از همین پدیده است. بعد از این مدت هم دیگر بینی به سمت پایین کشیده نخواهد شد.

کاهش یا افزایش وزن تاثیر چشمگیری روی سایز و شکل بینی ندارد.

هر جراح از تکنیک‌هایی استفاده می‌کند که احتمال اسکار پس از عمل را به حداقل می‌رساند. به همین خاطر، معمولا لازم نیست از پمادهای خاص استفاده کنید. البته که استفاده از آنها ضرری ندارد. اما اینکه لیزر برای برطرف کردن جای بخیه مفید است یا نه، به نوع اسکار بستگی دارد. اگر اسکار فرو رفته باشد، لیزر کمکی نمی‌کند؛ اما برای اسکارهای برجسته کمک‌کننده است.

گرفتگی بینی تا 1 ماه پس از عمل طبیعی‌ست، و به خاطر ترشحات یا ورم بافت‌های داخل بینی اتفاق می‌افتد. این موضوع موقتی‌ست. نهایتا تنفس به حالت عادی بر می‌گردد، یا حتی از حالت قبل بهتر می‌شود.

این عوارض معمولا در جراحی بینی عروسکی دیده می‌شود. اما اگر بافت بینی به اندازه مناسب کم شود و جراح هم از تکنیک‌های درست استفاده کند، اصلا چنین اتفاقی نمی‌افتد.

مسافرت هوایی یک هفته پس از عمل بینی مانعی ندارد؛ مگر اینکه توصیه پزشک جراح چیز دیگری باشد. با این وجود، نظر نهایی پزشک پرواز (مستقر در فرودگاه) مبنا خواهد بود.

جراحی بینی مانعی برای ورزش کردن نیست. تنها در ماه‌های اول پس از جراحی است که این محدودیت وجود دارد؛ آن‌هم برای یکسری حرکات خاص. وگرنه انجام ورزش‌های سبک که به بینی فشاری وارد نمی‌کند، مشکلی ندارد.

قرار گرفتن در محیط گرم پس از عمل باعث می‌شود که بینی ورم کند. به همین خاطر، بهتر است تا چندماه پس از عمل از سولاریوم استفاده نکنید. یا اینکه فقط از سولاریومی استفاده کنید که تنها بدن در معرض حرارت باشد، و نه سر و صورت.

پس از عمل بینی، تا 3 ماه نباید از عینک به شکل معمولی استفاده کرد. یا باید لنز زد، یا باید وسط فریم عینک را با چسب کاغذی به پیشانی چسباند تا وزن عینک روی بینی نباشد.

استعمال دخانیات روند ترمیم زخم را کند می‌کند. به همین خاطر توصیه عمومی این است که پس از عمل سیگار نکشید. نهایتا سیگار کشیدن هیچ مشکل جدی‌‌ای را برای بینی شما پس از جراحی ایجاد نمی‌کند.

مراقبت‌های پس از عمل بعضا سلیقه‌ای است. به نظر برخی پزشک‌ها خم شدن و پایین بودن سر حتی بلافاصله بعد از عمل هم مشکلی ندارد، و عمل زیبایی بینی محدودیتی برای مطالعه ایجاد نمی‌کند. اما نظر برخی متفاوت است.