جراحی بینی چیست؟ چه زمانی باید عمل بینی انجام دهیم
تعریف جراحی بینی
عمل جراحی بینی یا راینوپلاستی نوعی از عمل جراحی است که برای تغییر شکل و اندازهي بینی انجام میشود. این جراحی هم برای اهداف زیبایی و هم برای بهبود عملکرد تنفسی بینی انجام میشود. در جراحی زیبایی بینی، جراح با تغییر شکل غضروف و استخوان بینی، به ظاهری زیباتر و متناسب با صورت فرد دست پیدا میکند. در جراحی ترمیمی بینی، مشکلات ساختاری بینی مانند انحراف تیغه بینی، قوز بینی یا آسیبهای بینی برطرف میشود.
در طی جراحی بینی، جراح با ایجاد برشهایی در داخل یا خارج بینی، به ساختارهای داخلی بینی دسترسی پیدا میکند و تغییرات مورد نظر را انجام میدهد. این تغییرات میتواند شامل کوچک کردن بینی، بزرگ کردن بینی، تغییر شکل نوک بینی، اصلاح قوز بینی و برطرف کردن انحراف تیغه بینی باشد. پس از جراحی، بینی با استفاده از بانداژ پانسمان یا آتل محافظت میشود. مدت زمان بهبودی پس از عمل بینی به پیچیدگی عمل و مراقبتهای بعد از عمل بستگی دارد.
در ادامهی مقاله تمام مواردی که بالاتر گفتیم را کامل توضیح میدهیم.
دلایل انجام جراحی بینی
اگر شما هم به فکر عمل کردن بینی خودتان هستید حتماً یکی از دلایل زیر را برای این کار در نظر دارید:
جراحی بینی زیبایی
جراحی زیبایی بینی عملی جراحی برای تغییر شکل و اندازهی بینی است تا ظاهر آن زیباتر و متناسبتر با چهرهی شما شود و به فرم دلخواهی از بینی که علاقه دارید دست پیدا کنید. همانطور که گفتیم، در این عمل جراحی، پزشک جراح با تغییر شکل غضروف و استخوان بینی، به ظاهری دلخواه میرسد. دلایل افراد برای انجام عمل زیبایی دماغ متفاوت است و ممکن است شامل کوچک کردن بینی، بزرگ کردن بینی، تغییر شکل نوک بینی، اصلاح قوز بینی و موارد دیگر باشد.
خلاصهی دلایل عمل جراحی بینی شامل موارد زیر است:
- تغییر شکل بینی: کوچک کردن، بزرگ کردن، تغییر شکل نوک بینی یا اصلاح قوز بینی.
- متناسب کردن بینی با سایر اجزای صورت: ایجاد هارمونی بین بینی و سایر ویژگیهای صورت.
- افزایش اعتماد به نفس: بسیاری از افراد پس از جراحی بینی، احساس اعتماد به نفس بیشتری میکنند.
جراحی بینی ترمیمی
مشکلات تنفسی:
- انحراف تیغه بینی: این مشکل شایع میتواند باعث اختلال در تنفس، خرخر و سینوزیت شود، و نیاز به ترمیم با عمل یا بدون عمل دارد. در موارد حادتر، عمل جراحی بسیار ضروری به نظر میرسد.
- پولیپ بینی: رشد بافت اضافی در بینی که میتواند جریان هوا را مسدود کند. این عارضه هم عموماً احتیاج به عمل ترمیمی دارد.
- بزرگ شدن شاخکهای بینی: تورم بافتهای داخلی بینی که به انسداد راههای هوایی منجر میشود. دکتر جراح بینی معمولاً برای رفع این مشکل، عمل «سپتورینوپلاستی» را تجویز میکند.
آسیبهای بینی:
- شکستگی بینی که باعث تغییر شکل یا اختلال در عملکرد بینی شده باشد. در چنین مواقعی عمل جراحی و رفع مشکلات جسمی بینی در اولویت قرار دارد.
- آسیبهای ناشی از ضربه یا تصادف که نیاز به ترمیم داشته باشند، نیز عموماً با عملهای جراحی راینوپلاستی رفع میشوند.
مشکلات مادرزادی:
- برخی از افراد با نقایص مادرزادی در ساختار بینی متولد میشوند که عملکرد تنفسی و حتی بلع غذا را برایشان دشوار میسازد. آنها هم در شرایط وخیم و بحرانی نیاز به جراحی بینی ترمیمی دارند.
جراحی بینی ترکیبی
در بسیاری از موارد، افراد به دلایلی ترکیبی از زیبایی و پزشکی برای انجام جراحی بینی اقدام میکنند. به عنوان مثال، فردی ممکن است هم بخواهد شکل بینی خود را تغییر دهد و هم مشکل تنفسی یا پولیپ خود را برطرف کند.
مهم است که قبل از تصمیمگیری برای عمل بینی، با یک دکتر جراح بینی متخصص یا مشاوران متخصص و کارآزمودهی ما مشورت کنید تا بهترین گزینهی درمانی برای شما تعیین شود.
مهم است که قبل از تصمیمگیری برای عمل بینی، با یک دکتر جراح بینی متخصص یا مشاوران متخصص و کارآزمودهی ما مشورت کنید تا بهترین گزینهی درمانی برای شما تعیین شود.
انواع جراحی بینی
عمل بینی طبیعی
در عمل بینی طبیعی فقط نواقص بینی رفع شده، تناسب شکل و ظاهر بینی بهتر میشود، و تغییرات زیادی در آن ایجاد نمیشود. در این نوع عمل، نوک بینی به سمت بالا نرفته و قوسی نیز روی بینی به وجود نمیآید؛ به همین دلیل اگر دوست دارید یک بینی نچرال و کاملاً طبیعی داشته باشید، این مدل جراحی بینی را به شما پیشنهاد میدهیم.
عمل بینی فانتزی
مدل عمل بینی فانتزی در عمل بینی فانتزی، بینی شما به اندازهی قابل توجهی کوچک میشود و از نیمرخ قوس زیادی پیدا میکند. در این روش، دکتر جراح نوک بینی شما را به اندازهی دلخواهتان به سمت بالا میبرد و به همین دلیل به آن «مدل عروسکی» نیز میگویند. البته در نظر داشته باشید که این سبک بینی برای هر صورتی مناسب نیست، و باید صورت گرد و ظریفی داشته باشید.
عمل بینی نسمه فانتزی
جراحی بینی نیمه فانتزی تقریباً حد وسط بینی طبیعی و فانتزی است؛ یعنی نه ظاهر خیلی مصنوعی و نه خیلی نچرال دارد! در واقع در این جراحی قوس و سربالایی کمی در بینی ایجاد میشود و اندازه آن نیز آنقدرها کوچک نمیشود. بنابراین اگر نه بینیهای طبیعی را دوست دارید و نه عروسکی را، سبک نیمه فانتزی برایتان بسیار مناسب است.
میتوانید برای اطلاعات کاملتر در مورد انواع عمل بینی، به مقالهی «انواع عمل بینی» مراجعه کنید.
مراحل جراحی بینی
در این قسمت از مقالهی جراحی بینی به بخش بسیار با اهمیت شناخت مراحل عمل جراحی بینی از اقدامات قبل از عمل تا مراقبتهای پس از آن میپردازیم.
1. مشاوره قبل از جراحی بینی
عمل جراحی بینی یکی از حساسترین انواع عملهای زیبایی چهره و بدن است، چون تقریباً تمام تناسب صورت به شکل و ظاهر بینی بستگی دارد. پس، قبل از تصمیمگیری برای هر تغییر زیبایی یا ترمیمی روی بینی خود، اول باید با کارشناسان و مشاوران زبده و متخصص مشورت کنید. همکاران مشاور دکترلند این کار را برای شما بسیار ساده و راحت کردهاند. تنها کافیست فرم مشاورهی رایگان را پر کنید و منتظر بمانید تا همکاران ما در سریعترین زمان با شما تماس بگیرند و در مورد هر سؤالی که در این زمینه دارید به شما مشاورهی تخصصی بدهند.
آمادهسازی قبل از عمل جراحی بینی
قبل از جراحی بینی، انجام برخی آمادهسازیها برای موفقیتآمیز بودن عمل و کاهش عوارض بسیار مهم است. این آمادهسازیها شامل موارد زیر میشود:
انتخاب جراح با تجربه: انتخاب یک جراح بینی با تجربه و دارای تخصص کافی بسیار مهم است. خبر خوب این که تیم مشاورهی دکترلند این انتخاب سخت را برای شما آسان کردهاند.
مشاورهی دقیق: در جلسهی مشاوره، دکتر جراح بینی شما بهطور کامل در مورد انتظاراتتان، سابقهی پزشکی و شرایط سلامتیتان سؤال خواهد کرد تا بتواند بهترین تصمیم را برای درمان شما بگیرد.
بررسی عکسها: شما باید عکسهایی از زوایای مختلف صورت خود را به همراه داشته باشید تا جراح بتواند فرآیند عمل و نتیجهی نهایی جراحی بینی را بهتر پیشبینی کند. باز هم خبر خوب این که همکاران ما در دکترلند در تمام این مراحل در کنار شما هستند و پیش از ویزیت شدن توسط دکتر جراح، همهی پاسخهای این سؤالات و مشاورهها را به شما ارائه میدهند.
پیش از عمل بینی (مثل هر نوع عمل جراحی دیگر) حتماً نیاز دارید که یک سری آزمایش پزشکی بدهید. این آزمایشها عبارتند از:
- آزمایش خون: برای بررسی وضعیت سلامتی عمومی و شناسایی احتمالی عفونتها یا بیماریهای زمینهای، آزمایش خون ضروری است.
- عکسبرداری: ممکن است برای ارزیابی دقیق ساختار بینی و سینوسها، عکسبرداریهایی مانند رادیولوژی، سیتیاسکن یا امآرآی تجویز شود.
- تست آلرژی: در صورتی که سابقهي حساسیت آلرژی به هر دارو یا مراقبتی دارید، ممکن است لازم باشد تست آلرژی هم انجام شود.
روند انجام عمل جراحی بینی
بسته به این که نوع عمل بینی باز یا بسته باشد، یا عمل جراحی بینی برای زیبایی یا ترمیم باشد، روال جراحی بینی متفاوت است؛ اما در ادامه اتفاقاتی که در تمام عملهای بینی میافتند را مختصراً شرح میدهیم:
- بیهوشی: دکتر جراح بینی، بسته به این که عمل بینی شما چهقدر پیچیده بوده یا چه مدت زمانی طول میکشد، تصمیم میگیرد که جراحی بینی شما را با بیهوشی کامل از طریق استنشاق و یا تزریق وریدی داروی بیهوشی، یا بیحسی موضعی از طریق تزریق دارو به بینی انجام دهد.
- تغییر شکل ساختار بینی: بسته به این که دکتر جراح تصمیم به عمل باز یا بسته بگیرد، ممکن است تغییرات متفاوتی در ساختار بینی شما انجام شود. برای مثال، در روند عمل جراحی زیبایی بینی حتی برای بینیهای بزرگ احتمال دارد که جراح، به غضروف اضافه برای پیوند به بینی، نیاز پیدا کند و آن را از جدارهی وسط بینی یا حتی از غضروف گوش بردارد. یا اگر تیغهی بینی دچار انحراف باشد یا اصطلاحاً کج باشد، در طول عمل، این انحراف اصلاح میشود و عیوب فرم بینی برطرف میگردد.
- پایان عمل و بستن برش ایجادشده: هنگامی که ساختار و فرم بینی به شکل مورد نظر شما و جراح بینی تبدیل شود، پوست روی بینی برگردانده میشود و دکتر جراح برشی که ایجاد کرده را متناسب با نوع آن بخیه میزند.
مراقبت بلافاصله بعد از عمل:
بنا بر ترجیح و تجویز جراح بینی، بعد از عمل آتلی روی بینی قرار میگیرد و بینی بانداژ و پانسمان میشود. شدت این پانسمان بستگی به شیوهی عمل و صلاحدید جراح دارد. در صورتی که در طول عمل تحت بیهوشی کامل قرار گرفته باشید، در این مرحله بعد از عمل به اتاق ریکاوری منتقل خواهید شد.
مهمترین نکات در دوران نقاهت عبارتند از:
سر را بلا نگه دارید: برای کاهش تورم، بهتر است سر را بالاتر از سطح قلب قرار دهید. بای این کار میتوانید از چند بالش استفاده کنید.
- فعالیت سنگین را محدود کنید: از انجام کار های سنگین، خم شدن و بلند کردن اجسام سنگین خود داری کنید.
کمپرس سرد: استفاده از کمپرس سرد روی بینی و اطراف آن به کاهش تورم و کبودی کمک میکند.
- پانسمان بینی: طبق دستور پزشک، پانسمان بینی را تعویض کرده و تمیز نگه دارید.
- از دستکاری بینی خودداری کنید: از خاراندن یا مالیدن بینی خودداری کنید تا از ایجاد عفونت جلوگیری شود.
- دوش گرفتن: بهجز دو سه روز اول بعد از جراحی بینی، میتوانید دوش بگیرید؛ اما از شستن مستقیم بینی جداً خودداری کنید.
- مسواک زدن: با احتیاط و بدون فشار زیاد مسواک بزنید.
- آرایش: تا زمانی که پزشک اجازه دهد، از آرایش کردن خودداری کنید.
ویزیتهای منظم: طبق برنامه پزشک به ویزیتهای کنترل مراجعه کنید.
- عفونت: در صورت مشاهده علائمی مانند تب، قرمزی، درد شدید، ترشحات چرکی و بوی بد، حتما به پزشک مراجعه کنید.
- خونریزی: اگر خونریزی بینی متوقف نمیشود، با پزشک خود تماس بگیرید.
- مشکلات تنفسی: در صورت بروز مشکل در تنفس، به پزشک اطلاع دهید.
هزینه جراحی بینی
یکی از مواردی که برای تمام زیباجویان و افرادی که نیاز به عمل بینی دارند اهمیت بسیار زیادی دارد، محاسبهی هزینههای عمل از ابتدا تا دوران نقاهت و مراقبت است. در ادامه عوامل تأثیرگذار بر هزینهی جراحی بینی را با هم مرور میکنیم. هزینهی عمل جراحی بینی به عوامل متعددی وابسته است، و یک قیمت ثابت برای آن وجود ندارد. برخی از مهمترین عواملی که بر هزینه این عمل تأثیر میگذارند عبارتند از:
- شهرت جراح
- نوع جراحی
- نوع تخصص
- میزان تغییرات
- جراحی باز و بسته
- تکنیک خاص
- محل جراحی
بسیاری از موارد دیگر که بر هزینه جراحی تاثیر گاش هستند. اگر به دنبال این موضوع هستید که قیمت دقیق از میزان هزینه جراحی بینی پیدا کنید، بد نیست با کلیک روی اینجا به صفحه هزینه جراحی بینی مراجعه کنید.